INFO KURMA
Apabila
tibanya Ramadhan,anda akan dapat melihat kurma di mana-mana. Jom kita kenali
kurma dengan lebih dekat lagi. Kurma adalah sejenis tumbuhan palma “Phonex
Dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan samada masak atau mentah. Banyak
khasiat yang terkandung di dalam kurma. Antaranya ia mengandungi kandungan zat
besi, potassium, kalsium, fosforus, sodium, vitamin A dan B serta niasin yang
tinggi. Selain itu juga ia membantu memperkuat daya tahan tubuh, meningkatkan
stamina, mengalakkan pertumbuhan tulang pada kanak-kanak, melancarkan sistem
penghadaman serta dapat melindungi badan daripada pengumpulan kolestrol. Ia
juga memiliki kadar potassium 2 kali ganda lebih tinggi daripada sebiji pisang.
Gula yang terkandung di dalam kurma pula mudah diserap dalam tubuh tanpa perlu
melalui proses yang panjang.
Sempena
bulan Ramadhan ini untuk menjaga kesihatan dengan lebih baik, anda disarankan
untuk berbuka puasa dengan sebiji kurma, satu atau dua jenis kuih tanpa minuman
manis kemudian menunaikan solat terlebih dahulu sebelum makan. Ini kerana dalam
tubuh ada sejenis hormon yang naik mendadak kerana rasa lapar akibat berpuasa
sepanjang hari dan mengakibatkan kita makan terlalu banyak ketika berbuka,
tetapi sekiranya kita makan sedikit dahulu dan beri masa pada tubuh badan
sebelum makan maka paras hormon ini akan menurun. Ia secara tidak langsung akan
membuatkan kita makan dengan lebih berhemah.
INFO ESP
Membekalkan
tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan
rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah
kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi
sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu
hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya
protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.
Tahukah
Anda?
Indeks
glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras
gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks
glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah
pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam
sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah
penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa
panjang.
Perbezaan
Shaklee
Sesetengah
protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja
menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang
dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy
Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang
kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Shaklee
Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee
menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved
Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada
pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda
boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi
dan berkualiti.
(sumber: www.anakkuwiraku.com)
APABILA BERGABUNG!!!
Bagi
kaum ibu yang mengandung/menyusukan bolehlah mengamalkan memakan kurma semasa
berbuka dan bersahur. Bagi yang ingin mencuba Energyzing Soy Protein aka ESP
boleh try resipi istimewa ini
“ESP
+ Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it
and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah
energized)” Bestkan 2 in 1….
Anda
boleh dapatkan ESP dengan HARGA ISTIMEWA!!!
*
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah
sebarang jenis penyakit.
No comments:
Post a Comment